Forestillingen Nærer (orig. Closer) med regi av Magnus Lie Hetland.

«Har du sett et menneskehjerte? Det ser ut som en knyttneve dekket med blod.»
– Larry

Teaterforestillingen

Teaterstykket Closer av Patrick Marber handler om fire mennesker i nåtidens London som på hvert sitt vis jobber med menneskekroppen – Dan som nekrologskribent, Alice som stripper, Anna som fotograf og Larry som dermatolog. Gjennom å følge forholdene dem imellom får vi se hvor vilkårlig vi kan knytte bånd til andre og hvor vilkårlig disse båndene kan brytes. Alle fire lengter etter nærhet, men opplever at det er grenser for hvor nært vi kan, eller bør, komme hverandre.

De møtes

Hvert av de seks parene møtes for første gang i første akt, og i andre akt er vi med dem den siste gangen de møtes. Denne elegante dramatiske strukturen fylles så med det Marber selv kaller uelegante følelser: Sinne og raseri, kåthet, sorg og sjalusi. Rollene lyver og manipulerer hverandre, og sannheten figurerer stadig som en destruktiv kraft. Finnes det ting man ikke vil vite? Ting man ikke bør fortelle?

Gjentagende suksess

Closer har blitt satt opp flere ganger, både i London West End og på Broadway, og ble i 2004 filmatisert med Jude Law, Clive Owen, Natalie Portman og Julia Roberts i rollene. Stykket tar opp tema som utroskap og intimitet, og vakte i sin tid oppsikt på grunn av svært direkte omtale av sex. Det ble i 1999 nominert til en Tony Award for beste teaterstykke, og filmatiseringen har vunnet flere priser, deriblant to Golden Globes.

Nystartet teatergruppe

Plakatteateret er en nystartet teatergruppe bestående av Magnus Lie Hetland, Aina Kristiansen, Haakon Smestad og Vera Krohn-Svaleng. Tilsammen har aktørene flere tiår med erfaring, blant annet fra Teaterlaget i BUL og Studentersamfundets Interne Teater. Nærer er deres trønderske utgave av Marbers stykke.

Kategorier: Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *